Data encryptie in de cloud nog geen mainstream

Ongeveer de helft van de bedrijven slaat gevoelige of vertrouwelijke gegevens in de cloud op, blijkt uit het rapport 2013 Encryption in the Cloud van Thales e-Security en The Ponemon Institute. Vertrouwen in de veiligheid van cloudoplossingen is gestegen ten opzichte van de twee vorige jaren dat de studie werd uitgevoerd.

Encryptie blijkt nog niet volledig ingeburgerd te zijn bij de 4275 ondervraagde business- en IT-managers. Slechts 39 procent van de SaaS-gebruikers en 26 procent van de IaaS- en PaaS-gebruikers antwoordden dat hun gegevens in rust versleuteld worden. Slechts 44 procent van die SaaS-gebruikers en 40 procent van die IaaS- en PaaS-gebruikers versleutelt gegevens vóór ze die naar de cloud verzenden.

Belangrijk bij gebruik van encryptie is wie de controle over de sleutels heeft. Voor encryptie in rust gaf 34 procent van de ondervraagden aan dat zij de controle over de encryptiesleutels hebben en 29 procent dat het een combinatie van hun organisatie en de cloudprovider is. Bij 18 procent heeft een third-party dienst de touwtjes in handen en bij 17 procent heeft de cloudprovider de volledige controle over de sleutels.

Alle ProVault diensten maken gebruik van encryptie. Data wordt middels encrypted verbindingen van en naar de Nederlandse Cloud getransporteert. Alle Data wordt in de klant zijn eigen encrypted Cloud ProVault opgeslagen.

Email ProVault en Enterprise ProVault are powerd by ARTEC EMA. Deze diensten archiveren ongestructureerde data volledig automatisch met encryptie en daar bovenop een TPM module.